Com mantenir la cadena del fred en el transport

Cada vegada estem en un món molt connectat entre pobles, ciutats i països en els quals aquesta relació de connexió és una cosa vital. Un dels sectors més importants és el comerç, i amb aquest el transport dels productes entre empreses.

Existeixen articles que requereixen d’una temperatura en concret perquè es mantinguin en bon estat, i aquests són els productes refrigerats. Per a portar-los d’un costat a un altre, és important saber com el realitzen les empreses de transport especialitzades en refrigeració.

Per a saber què és el que s’ha de fer, en aquest article et comptem com has de mantenir la cadena del fred en el transport refrigerat d’aliments.

Què és la cadena del fred?

Però dit això, us preguntareu que és la cadena del fred. Bé, els aliments com els peixos, la carn, fruita/verdures, processaments i ultra congelats són productes que requereixen d’ella per a no perdre cap mena de propietat d’aquests aliments.

 

Cal considerar que des dels productes es recullen d’una empresa i es porten a una altra cal tenir en compte aquesta cadena del frio. Per això cal mantenir la temperatura adequada perquè no es perdi els graus necessaris per a conservar els aliments que és estan transportant. En el cas que aquesta cadena es trenqués, hi hauria molt en joc, perquè els aliments començarien espatllar-se i no s’aptes per al consum, i per tant una pèrdua de diners.

Com ha de ser el transport?

Sabent una vegada la importància de la cadena del fred, i la temperatura que ha de tenir el transport refrigerat per a poder emmagatzemar i transportar els aliments. Per a cada ocasió, existeixen diferents tipus de transports, o millor dit, diferents tipus de camions amb els quals optimitzaràs la teva activitat de transport frigorífic per als aliments adequats.

Però… Quins són aquests tipus de camions?

Camió frigorífic: Transport que té una font de fred per a mantenir els aliments a una determinada temperatura, que oscil·la entre els 7 i els -20 graus, en funció del tipus de vehicle.
Camió isotèrmic: La caixa d’aquest d’aquest vehicle és especial, perquè disposa de parets aïllants, que manté la temperatura del camió, impedint que la calor afecti els aliments que contenen.
Camió refrigerant: En aquest transport el sistema de refrigeració és capaç de mantenir temperatures que van des dels 12 graus als 20 graus negatius, segons el tipus de vehicle com la marca o el model.
Camió calorífic: també existeixen camions que mantenen la calor a una temperatura superior a dotze graus.

 

En definitiva, saber què és el que s’ha de fer en cada ocasió amb el transport refrigerat i els aliments que s’estan transportant és una mica de vital importància per a evitar qualsevol tipus de risc. Si necessiten qualsevol tipus d’informació o servei poden contactar en el 972 09 27 87 o enviar un email a info@transportfredgirones.com, o bé consultar tots els nostres serveis en www.transportfredgirones.com.

Call Now Button
Abrir chat