Ser transportista d’aliments és una professió on el factor humà és primordial. Així doncs, les característiques i el servei del treballador serà determinant per al bon transport de la mercaderia. T’ho expliquem tot al següent article. 

Els transportistes d’aliments (també coneguts com a camioners) són els responsables de l’entrega i/o recollida de productes peribles en bon estat, i la seva responsabilitat és la de mantenir unes bones condicions al transport d’aquests. Entre les seves funcions trobem la de carregar i descarregar el camió de forma organitzada per mantenir en bon estat els productes, organitzar el recorregut de la millor forma possible i realitzar el manteniment bàsic dels seus vehicles. A més, el transportista ha de ser una persona molt organitzada per a no endarrerir-se dels seus horaris d’entrega de mercaderies. 

D’altra banda, trobem els transportistes que es dediquen al transport refrigerat d’aliments peribles. A més de les responsabilitats mencionades anteriorment, aquests treballadors han de controlar la temperatura dels seus vehicles en tot moment, assegurant així la cadena de fred. 

Com tota professió qualificada, per ser transportista es necessiten uns requisits mínims que són els següents: 

  1. Permís de conduir. Per poder conduir un vehicle de transport de mercaderies, és necessari disposar del permís de conduir, com és lògic. Depenent del vehicle a conduir, es necessitarà un permís o un altre: de camió, de tràiler, etc. 
  2. El Certificat d’Aptitud Professional (CAP). Igual que el permís de conduir, aquest permís conegut com a CAP és obligatori per a tots els conductors que es dediquin al transport, sigui de mercaderies o passatgers. Aquest document, a més, s’ha de renovar cada cinc anys. 

Què s’ha de tenir per ser un bon transportista d’aliments? 

A més dels permisos citats, tota persona que es dediqui al transport d’aliments ha de tenir una sèrie de competències, capacitats i característiques per ser un bon conductor. 

  1. Ser organitzat. Un transportista d’aliments ha de saber organitzar-se a la perfecció per fer bé la seva feina. Començant per la ruta a seguir, continuant amb la col·locació de la càrrega al camió i acabant pels papers que ha de portar. 
  2. Conèixer el seu vehicle. Tot i que no és necessari ser mecànic, si és aconsellable que tingui nocions i entengui el funcionament del vehicle amb el qual treballa per poder resoldre incidents menors. 
  3. Forma física. Un transportista ha de mantenir-se en bon estat físic, ja que és un treball pesat que requereix molt d’esforç per carregar i descarregar la mercaderia. 
  4. Caràcter afable. Una altra característica que ha de tenir un bon transportista professional és disposar d’un bon caràcter. Tractar bé i ser simpàtic amb el client final determinarà l’èxit de la seva feina. 
  5. Experiència demostrable. Com en qualsevol altra feina, l’experiència és un factor molt reconegut i important per impartir bé la seva feina. Al final, els anys són els que donen experiència i saber fer en cada treball. Treballar amb un professional amb anys d’experiència sempre serà una garantia. 
  6. Coneixements tecnològics. Tot i que no s’ha de ser una màquina de la informàtica, sí que és necessari saber fer servir els sistemes de navegació, així com eines telemàtiques que faciliten molt la feina als transportistes. 
  7. Responsabilitat. Ser responsable és una competència molt comuna a tenir en gairebé totes les feines, però en el transport d’aliments guanya molta importància. S’ha de ser conscient que la teva responsabilitat mantindrà en bon estat els productes peribles. 

A Transportfred treballem amb transportistes d’aliments especialitzats i amb anys d’experiència que, a més de formar-se per a la seva feina, donen tot de si mateixos perquè hi hagi un bon funcionament a l’empresa. 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *