Al món del transport, el magatzematge i la logística és un entorn que es deu conèixer bé per poder entendre-ho.
A simple vista, pots trobar que aquest sector és una miqueta senzill, però com diem, és cal conèixer-ho per saber com moure’s en ell i saber diferenciar els diferents variants que existeixen.

Doncs no és el mateix transportar una mercaderia perible, que seca, o bé substàncies perilloses o no. Tot depèn del tipus d’element que es transporti, doncs d’això dependrà de les mesures de seguretat per poder completar els trajectes.

En aquest article us anem a parlar de les diferències entre el transport sec i el transport frigorífic, que encara que es planegi una similitud bastant alta, existeixen moltes diferències per poder-ho dur a terme.

El transport sec o de càrrega general

Per definició, aquesta càrrega seca, o també denominada càrrega general es veu relacionada amb vehicles estancs que són capaços de protegir la mercaderia.

Són més d’un transport multimodal que no necessita molts requisits perquè les mercaderies siguin transportades. És a dir que no solen estar empaquetades ni embalades, en el cas d’anar en grans quantitats per a la prevenció de l’hàbitat comercial i que no es coli cap ens des de la localització d’origen a la localització de destinació.

Transport en secLes càrregues seques (alimentàries o no) solen ser:

Aquest llistat pot arribar a ser interminable i és per això que parteix el límit en aquest últim esmentat.

Transport frigorífic o refrigerat

En aquest cas, aquest tipus de transport si que requereix d’una zona amb fred per al transport de mercaderies, doncs són productes peribles, que si no tenen refrigeració.

Un dels principals motius pel qual és així és per no perdre la cadena del frio, i al mateix temps garantir a tot moment la temperatura de refigeración i congelació més òptima per mantenir la qualitat dels productes transportats.

Per dur a terme aquesta finalitat, els vehicles que s’empren per a aquest tipus de transport es caracteritzen per estar adaptats i ajustats a tot tipus d’aliments que requereixen una temperatura o una altra en el seu transport.

Però… Quines mercaderies se solen refrigerar?

En definitiva, com podeu apreciar pot semblar molt similar aquest tipus de transport, però existent diverses diferències que fan que es degui tractar de forma diferent.

Si necessiten qualsevol tipus d’informació o servei poden contactar en el 972 09 27 87 o enviar un email a info@transportfredgirones.com, o bé consultar tots els nostres serveis en www.transportfredgirones.com/ca/.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *