Els anomenats productes d’alta rotació són aquells que es venen amb molta freqüència com, per exemple, les fruites i verdures. La logística en aquest tipus d’aliments, ha de ser molt meticulosa en totes les seves fases. Avui parlem de la cadena logística i de com es transporten els aliments d’alta rotació. 

Què és la cadena logística

Moltes vegades no ens adonem del procés que té al darrere el consum d’aliments tan diaris com són les fruites i verdures. Per als consumidors finals, adquirir-los és una feina molt senzilla: comprar-los al supermercat i portar-los cap a casa. No obstant això, darrere d’aquest simple fet, cada aliment que comprem ha recorregut diversos kilòmetres i passat per diferents processos fins a arribar a la taula de casa nostra. Això és el que es coneix com a sistema de proveïment i distribució d’aliments o cadena logística. 

La cadena logística és el conjunt de tots els processos pels quals passa un producte des de la seva fabricació fins al seu consum. Abarca aspectes com la producció, transformació, transport, emmagatzematge, conservació, distribució, compra i gestió. Amb aquesta logística es cobreix tot el procés de moviments que asseguren una entrega segura dels aliments, des de la seva producció fins al consum final per part del client. 

A la cadena logística dels aliments poden diferenciar-se les següents etapes: 

La fase del transport a la cadena logística

El moment del transport d’aliments és un punt de vital importància per a la conservació i bon manteniment d’aquests. Unes bones condicions en el transport de productes peribles pot garantir el seu correcte estat per al consum humà; per contra, si no se segueixen unes bones pràctiques per al seu trasllat, poden deteriorar-se i tornar-se nocives per a la salut.  Les exigències al transport d’aliments són gairebé tan estrictes com en la producció d’aquests. 

Aquests són alguns consells a tenir en compte durant la fase de transport de fruites i verdures: 

A la nostra empresa de transport a Girona som conscients de les necessitats especials i de la importància del transport d’aliments com fruites i verdures. Per això, treballem cada dia per oferir un servei excel·lent i mantenir en perfectes condicions els productes a transportar. 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *