Al món globalitzat en el qual vivim, la digitalització i la tecnologia juguen un paper fonamental en tots els àmbits. En el nostre dia a dia, fem ús d’elles constantment, des de buscar informació a Internet, fins a realitzar el seguiment d’un enviament o mirar el temps que farà demà. El món del transport no queda enrere; avui parlem de la digitalització i la tecnologia a les empreses de transport

L’aliança entre les empreses de transport i la tecnologia, és cada vegada més notòria. Deixant de banda els nombrosos avantatges que l’hi suposa a aquest sector la tecnologia, la creixent competència en aquest sector fa necessària la seva incorporació per a no quedar-se endarrerits en el mercat i continuar avançant. Així, la diferència entre les empreses de transport que es queden endarrere i les líders del mercat, resideix justament en la seva capacitat d’acceptació i aprofitament de les noves tecnologies disponibles. 

Com afecta l’ús de les tecnologies al transport

Al món del transport en general, així com en el del transport frigorífic, la tecnologia és imprescindible i, per això, existeix una nomenclatura específica: la tecnologia ITS (Sistema de transport Intel·ligent). Aquesta tecnologia ITS s’apodera de la informàtica i la digitalització per crear eines que permetin solucionar diferents problemes que es presenten en el transport terrestre, beneficiant així, tant a les empreses com als clients. 

Amb aquesta tecnologia, el conductor pot conèixer a temps real l’estat de les carreteres per les quals ha de fer el seu recorregut o el temps meteorològic, evitant així rutes que els hi dificulti la seva trajectòria i estalviant temps i combustible. A més, aquesta tecnologia permet també conèixer les condicions del mateix vehicle: gràcies a sensors que s’incorporen, també pot detectar avaries, geolocalitzar el vehicle i, fins i tot, fer un estudio de l’estil de conducció del conductor. 

Avantatges de la tecnologia en les empreses de transport

Els avantatges de la tecnologia en l’era en la qual vivim són infinites: creixement, desenvolupament, avanç… i en el món del transport també són nombroses els avantatges que ofereix. Entre d’altres, destaquem les següents: 

Com veieu, l’ús de la tecnologia és realment important en el transport de mercaderies. Per això, a Transportfred ens assegurem d’estar en coneixement sobre tota la digitalització possible que facilita tant a l’empresa com a treballadors i clients, la seva tasca i recepció de la mercaderia.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *